Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Pittige kabeljauw
met limoen uit de oven
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 800 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de uien over een ovenschaal en schenk 1 eetlepel olie erover. Leg de vis op de uien. Bestrooi met zout. Snijd ½ limoen in dunne plakjes, verdeel over de vis. Knijp het sap van de andere halve limoen uit boven de visfilet. Strooi de peperringetjes eroverheen. Verdeel 2 eetlepels olie over de visschotel. Zet de vis in het midden van de oven en bak in circa 12 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de courgette op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Open de verpakking en maak de rijst voorzichtig los en voeg de rijst toe aan de courgette, schep goed door elkaar. Leg de deksel op de pan en bak 4 minuten, schep tussendoor nog een keer om.
- Kook tegelijkertijd de haricots verts in een pan met ruim kokend water en zout in 4 minuten beetgaar.
- Verdeel de rijst met courgette over 2 grote borden, schep de boontjes ernaast. Schep de vis met de uitjes en limoen met een spatel uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Serveer met de koriander.
Tip: Liever geen vis? Bestrijk kiphaasjes met een dun laagje olie en rooster ze rondom gaar en goudbruin in een grillpan. Knijp het limoensap over de kip. Meng de fijngehakte rode peper met 3 eetlepels olie, schep de peperolie over de kip en serveer met de rijst en boontjes.
Bevat p.p.: 800 kcal. 32 g eiwit, 50 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst