Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 200 °C. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst in de ovenschaal en druk aan.
- Roer in een schaaltje de mayonaise, met de roomkaas, de sojasaus en 2 tl srirachasaus los. Schep de tonijn en de helft van de bosui erdoor. Verdeel het tonijnmengsel over de rijst en strijk glad.
- Bak de rijst 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net begint te kleuren.
- Laat de rijst uit de oven 2 min. afkoelen. Besprenkel rijst met de resterende 2 tl srirachasaus en bestrooi met de rest van de bosui.
- Zet de schaal op tafel en snijd 20 in vierkante blokjes. Zet ook de toppings op tafel: de blokjes komkommer en avocado.
- Schep het mengel op een norivelletje en maak af met toppings naar keuze. Herhaal tot de schaal leeg is!
Variatietip: Lekker met frisse radijs!
Variatietip: Dol op ‘tuna Melt’? Bestrooi voor het bakken bij stap 4 het tonijnmengsel met geraspte cheddarkaas.
Tip: Natuurlijk kun je dit recept ook maken met Lassie Poké bowl rijst (375 g). Gebruik dan 300 g rijst en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Handig: maak de rijst van tevoren en bewaar in de koelkast (2 dagen max. <7 °C).
Bevat p.p.: 480 kcal, 22 g eiwit, 20 g vet waarvan 4 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel