Bereidingswijze
- Pureer in de keukenmachine 1 gesnipperde ui met de knoflook, 1 eetlepel gember, 1 eetlepel fijngehakte peper, cashewnoten, alle specerijen en 150 ml water tot een gladde saus.
- Verwarm de ghee en fruit de resterende ui zachtjes glazig. Roer de notensaus, yoghurt en 1 theelepel zout erdoor. Schep ook het vlees erdoor en breng alles al roerend aan de kook. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 1 uur zachtjes gaar sudderen. Roer regelmatig.
- Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in blokjes en meng deze in een schaaltje met ½ eetlepel verse gember, 1 theelepel rode peper, geraspte kokos, 2 eetlepels verse koriander en wat zout en peper.
- Schep de basmatirijst in diepe borden en schep de lamskorma erop. Bestrooi met de overgebleven koriander. Geef de mangochutney er apart bij. Lekker met pappadums.
Tip: Vervang de lamslappen door kipfilet. Of maak een vega variant door het vlees te vervangen door een blik uitgelekte kikkererwten of linzen. Serveer dan met plakjes gebakken halloumi.
Bevat p.p: 900 kcal. 47 g eiwit, 44 g vet waarvan 17 g verzadigd, 77 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel