Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de andere groenten in grove blokjes. Wrijf in een vijzel de saffraan met wat zout tot poeder.
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een paellapan of hapjespan en roer de saffraan en paprikapoeder erdoor. Schep de ui, knoflook, paprika, bleekselderij en wortel erdoor en bak de groenten in 2 - 3 min. zachtjes glazig, schep steeds om.
- Schep ook de paellarijst erdoor en bak al roerend tot de korrels rondom glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog heel even.
- Schenk 500 ml water bij het rijstmengsel en schep de courgette erdoor en kook de paella 18-20 min.
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik, strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en druppel er olijfolie over. Schuif de tomaten onder de hete grill en laat ze in 5 min. warm worden en iets kleuren.
- Schep de kikkererwten of kidneybonen met de peterselie en oregano door de paella en verwarm de paella nog 5 min.
- Serveer de paella in diepe borden en zet de tomaten erop.
Tip: Vervang de tomaten door trosjes cherrytomaten. Bestrijk de trosjes rondom met olijfolie en leg ze in de braadslede. Verwarm ze 2 - 3 min. onder de grill tot de velletjes openknappen.
Bevat p.p: 475 kcal. 11 g eiwit, 15 g vet waarvan 2 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel