Bereidingswijze
- Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit en hak in stukken.
- Verhit een scheutje olie op hoog vuur en bak hierin de kipfiletblokjes al omscheppend bruin in 5 min. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe, breng aan de kook, schep om en stoof afgedekt op laag vuur 10 - 15 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Giet de doperwtjes af en roer ze door de rijst. Warm de rijst afgedekt op laag vuur nog 1 min. door, schep een keer om.
- Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtjesrijst.
Tip: Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 200 ml kokosmelk.
Tip: Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.
Bevat p.p.: 612 kcal. 35 g eiwit, 22 g vet en 85 g koolhydraten