Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Meng voor de kruimels de cakemix met de suiker en ¼ tl zout. Voeg de blokjes boter toe en kneed met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Houd de deegkruimels apart.
- Klop voor het beslag in een kom met de mixer de boter, basterdsuiker, citroenrasp, het vanille-extract en ¼ tl zout tot een zacht en romig mengsel.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg de cakemix en de kwark of yoghurt toe en mix nog 3 min.
- Schenk het beslag in de bakvorm. Verdeel de blauwe bessen erover en bestrooi met de apart gehouden deegkruimels.
- Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 45-50 min. goudbruin en gaar.
- Neem de plaatcake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
Tip: De plaatcake is ook heerlijk met ander fruit: met frambozen, aardbeien, blokjes appel, partjes perzik of pruimen en kersen bijvoorbeeld. Of combineer verschillende fruitsoorten.
Bevat p.p.: 425 kcal, 5 g eiwit, 22 g vet waarvan 14 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel