Bulgur met gerookte kip

gestoofde bieten en tuinbonen

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
525 kcal
539 Voorgestoomde Bulgur Gerookte kip gestoofde bieten tuinbonen bulgur

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Bulgur
  • 2 el olie
  • 150 g gesneden ui (bakje)
  • 150 g gerookte kipreepjes (1 bakje), op kamertemperatuur
  • 225 g tuinbonen (½ doos à 450 g, vriezer), ontdooid
  • 200 g gekookte bietenblokjes (bakje)
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el fijngeknipte bieslook

Optioneel

  • 175 g mangoblokjes (bakje)

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan en bak de uien 3 minuten zonder te kleuren. Voeg de kipreepjes en tuinbonen toe en schep om. Voeg na 5 minuten de bietjes + 50 ml water toe, breng op smaak met zout en peper, leg een deksel op de pan en stoof nog 2 minuten.
  3. Verdeel de bulgur over 2 diepe kommen, schep de kip met bietjes ernaast. Schep de yoghurt erover. Bestrooi met bieslook voor een verrassende smaak.

Tip: Voeg de mangoblokjes op het laatste moment toe aan de bietjes en laat ze samen nog even doorwarmen.

Bevat p.p.: 525 kcal. 28 g eiwit, 20 g vet waarvan 4 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.