Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Bulgur met gerookte kip
gestoofde bieten en tuinbonen
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 525 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan en bak de uien 3 minuten zonder te kleuren. Voeg de kipreepjes en tuinbonen toe en schep om. Voeg na 5 minuten de bietjes + 50 ml water toe, breng op smaak met zout en peper, leg een deksel op de pan en stoof nog 2 minuten.
- Verdeel de bulgur over 2 diepe kommen, schep de kip met bietjes ernaast. Schep de yoghurt erover. Bestrooi met bieslook voor een verrassende smaak.
Tip: Voeg de mangoblokjes op het laatste moment toe aan de bietjes en laat ze samen nog even doorwarmen.
Bevat p.p.: 525 kcal. 28 g eiwit, 20 g vet waarvan 4 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur