Privacy verklaring

1. Introductie

Deze website wordt beheerd door Ebro Foods Nederland Brands B.V. gevestigd in Nederland, Brands en de aan haar direct gelieerde organisaties (Ebro Foods NL). Ebro Foods NL respecteert de privacy van bezoekers van de website en draagt er zorg voor dat de (persoonlijke) informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de (persoons)gegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de wet stelt.

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle personen die contact hebben met Ebro Foods NL met uitzondering van haar werknemers. Meer concreet betekent dit dat deze privacyverklaring van toepassing is op:

  • klanten, bezoekers, sollicitanten, opdrachtgevers, opdrachtnemers (waaronder zzp-ers en leveranciers voor zover natuurlijke personen) en andere relaties van Ebro Foods NL;
  • bezoekers van de website(s) van Ebro Foods NL zoals www.lassie.nl.

2. Deze persoonsgegevens kunnen wij van je verwerken

Hieronder lichten we toe welke persoonsgegevens Ebro Foods NL van jou kan verwerken.

Gegevens die door jou zelf zijn verstrekt, zoals:

  • jouw contactgegevens (naam, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer);
  • jouw geslachtgegevens en geboortedatum;
  • gegevens na een telefoongesprek met jou;
  • gegevens uit een e-mail van jou;
  • betalingsgegevens;
  • gegevens uit jouw cv/gegevens over arbeidsverleden.
  • Gegevens die we hebben ontvangen via onze websites, nieuwsbrieven en e-mails:
  • informatie over met welk apparaat je onze website hebt bezocht;
  • je surfgedrag op de website, zoals:
  • welke gegevens/webpagina's je van ons hebt bekeken;
  • de wijze waarop je door de website navigeert;
  • of je een nieuwsbrief of e-mail opent en op welke onderdelen daarvan je klikt;
  • de data en tijdstippen van jouw bezoek aan onze website;

het besturingssysteem dat je gebruikt;

jouw browsertype en IP-adres;

  • jouw internetprovider;
  • het internetadres van de website waarmee wordt doorgelinkt;
  • de geolocatie;
  • de gegevens die je van de website hebt gedownload.
  • Gegevens die we hebben ontvangen vanuit andere bronnen, zoals door:
  • camerabeelden (op de desbetreffende plekken wordt met onze informatieborden gewezen op het cameratoezicht);
  • gegevens die via openbare bronnen beschikbaar zijn en door je kennelijk openbaar zijn gemaakt, zoals op sociale media en zakelijke websites;
  • gegevens uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en uit het Kadaster.

3. Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij gebruiken je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • om jouw identiteit na te gaan;
  • om (de veiligheid van) onze dienstverlening te verbeteren, onder andere door het uitvoeren van controles;
  • om je op de hoogte te brengen van nieuws, ontwikkelingen, diensten en producten van Ebro Foods NL;
  • om onze diensten te kunnen evalueren, te onderzoeken en te ontwikkelen;
  • om je te benaderen voor nieuwsbrieven, indien je je daarvoor hebt aangemeld;
  • voor interne kwaliteitsdoeleinden;
  • om onze websites en andere online kanalen te beheren, te beveiligen, aan te passen en te verbeteren;
  • het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten voor (digital / online) marketing en analytics diensten en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties, met inbegrip het uitvoeren van activiteiten gericht op de vergroting van het klantenbestand en content beter af te kunnen stemmen op de doelgroep;
  • het beantwoorden van vragen, klachten en/of (sponsor) verzoeken;
  • om per post of per e-mail producten en/of informatie over Ebro Foods NL-producten te versturen.
  • voor werving en selectie;
  • om aan een wettelijke verplichting te voldoen die op Ebro Foods NL rust;
  • om met je contact te kunnen hebben en te reageren op de door jou gestelde vragen;
  • voor de afhandeling van jouw aanvraag tot informatie en ter behandeling van klachten;
  • om diefstal, misbruik, vernieling of ander crimineel gedrag te voorkomen;
  • voor onderwijsdoelen;
  • om tevredenheidonderzoeken te kunnen uitvoeren.

4. Op deze gronden verwerken wij persoonsgegevens

Om persoonsgegevens te mogen gebruiken, hebben wij een grondslag uit de AVG nodig. Wij gebruiken de volgende gronden:

  • je hebt aan Ebro Foods NL uitdrukkelijk toestemming gegeven;
  • het gebruik is nodig om een overeenkomst met je uit te voeren of aan te gaan;
  • het gebruik is nodig om aan een wettelijke verplichting te voldoen;
  • in noodsituaties: het gebruik is nodig om een vitaal belang van jou of van een ander te beschermen;
  • wij hebben een gerechtvaardigd belang voor het gebruik, tenzij jouw belang of het belang van een Derde op privacy zwaarder weegt.
  • Ebro Foods NL kan zich op de volgende gerechtvaardigde belangen beroepen:
  • het beschermen van jouw veiligheid;
  • het beschermen van de veiligheid van klanten en/of anderen, de gebouwen en eigendommen van Ebro Foods NL;
  • voor kwaliteits- en trainingsdoeleinden;
  • het bevorderen van het IT-beheer en de beveiliging te verbeteren;
  • de diensten en de inhoud van onze websites te analyseren en te verbeteren;
  • onze diensten te leveren, verbeteren, aanpassen, ondersteunen, onderzoeken en analyseren;
  • het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van onze dienstverlening;
  • communiceren met je en andere relaties van Ebro Foods NL;
  • het voorkomen en tegengaan van fraude, niet-geautoriseerd gebruik, en schendingen van onze voorwaarden en beleidsregels of andere schadelijke of illegale activiteiten.

5. Contactformulier

De volgende gegevens kunnen door ons worden verkregen via deze website, wanneer een contactformulier wordt ingevuld of e-mail wordt gestuurd.

  • (Bedrijfs)naam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Voor het verwerken van de gegevens die via het contactformulier worden ingevuld, gebruiken we derde partij Zendesk. Deze gegevens zijn alleen voor Ebro Foods NL beschikbaar door middel van een inlog op het Zendesk account. Slechts geselecteerde Ebro Foods NL-medewerkers beschikken over de inloggegevens. Zendesk is alleen de verwerker en gebruikt deze gegevens verder niet voor andere doeleinden.

Gegevens die worden opgevraagd via het contactformulier op onze website zijn nodig voor bovenstaande redenen. Indien de persoonsgegevens niet worden verstrekt, kunnen we geen contact opnemen.

6. Nieuwsbrieven en andere berichten

Wij sturen onze klanten, leveranciers en andere relaties regelmatig nieuwsbrieven en/of andere berichten. Via onze website kun je je hiervoor aanmelden. Hiervoor gebruiken wij jouw e-mailadres op basis van jouw toestemming. Je kunt je je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door middel van de afmeldlink onderaan de nieuwsbrief.

7. Klikgedrag en bezoekgegevens

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader worden o.a. het IP-adres van je computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, geregistreerd en gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren. Ook hebben wij Google Analytics privacy-vriendelijk ingesteld. Graag wijzen we je er expliciet op dat deze gegevens door Ebro Foods NL nooit te herleiden zijn naar jou als persoon of individu.

In alle gevallen gaat het om het gedrag van bezoekers op de website www.lassie.nl; persoonlijke gegevens zoals naam, adres, e-mail en telefoonnummer zijn hier te allen tijden van uitgesloten.

8. Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en hoe effectief onze AdWords-advertenties bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van je computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Voor informatie over hoe Google compliant is aan de GDPR heeft Google specifieke pagina’s: Google Cloud en de GDPR en wat Google doet op het gebied van databescherming .

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om Ebro Foods NL als adverteerder informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

9. Hotjar

Om de gebruikerservaring te verbeteren, maken wij gebruik van de tool Hotjar. Hotjar stelt ons in staat om gebruikersactiviteiten (muisbewegingen, klik- en scrollgedrag) te meten en te beoordelen. Op deze manier kunnen wij onze dienstverlening en de gebruikerservaring verbeteren. Om jouw privacy te waarborgen hebben wij met Hotjar een verwerkersovereenkomst gesloten. Wil je ondanks alle genomen maatregelen nog steeds niet dat we jouw gedrag anoniem volgen, dan bestaat er een opt-out mogelijkheid. Hotjar biedt deze optie via hun website.

9. Facebook, YouTube, WhatsApp, Pinterest en Instagram

Op deze website zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, YouTube, WhatsApp, Pinterest en Instagram. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door Facebook, LinkedIn en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie hieronder). Lees de privacyverklaring van Facebook, YouTube, WhatsApp, Pinterest en Instagram (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met je persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

10. Profilering

Op basis van gedrag op de website worden met marketinglijsten profielen aangemaakt, zodat we bezoekers op andere sites relevante advertenties kunnen tonen op basis van de marketingcookies. Hiermee krijg je als bezoeker relevante advertenties te zien, aangezien dit aansluit bij je eerder getoond gedrag op de website. Hiermee hopen we je nog beter te kunnen informeren over onze diensten en artikelen. Deze gegevens zijn niet te herleiden naar een specifiek persoon.

11. Gebruik van cookies

Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten en de informatie op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren te onthouden. Je kunt deze cookies uitzetten via je browser. Zie voor instructies de Help-sectie van je browser.

Via onze website worden diverse cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

Tevens worden cookies geplaatst ten behoeve van het testen van de werking van verschillende varianten van webpagina’s en voor de herkenning van bestaande relaties van Ebro Foods NL op de website, zoals bestaande of prospectieve opdrachtgevers en nieuwsbriefabonnees.

Met de tool Cookiebot worden cookies geblokkeerd waarvoor toestemming gegeven dient te worden. In deze cookiebar kun je direct aanvinken welke soort cookies geplaatst mogen worden. Van elk cookie wordt hier beschreven met welk doel het cookie geplaatst wordt, door wie en voor hoe lang. Dit vind je terug in de cookiestatement.

Uitsluiten van gegevensverzameling

Als je geen prijs stelt op het vastleggen van jouw geanonimiseerd bezoekgedrag, kun je ervoor zorgen dat “Google Analytics” géén gegevens vastlegt in cookies. Je dient hiervoor een plug-in te installeren in de webbrowser. Klik hier voor een overzicht van opt-out plugins voor diverse browsers.

Wil je helemaal geen cookies accepteren tijdens je bezoek aan traffic-builders.com? Pas dan de privacy instellingen van je browser aan, of wijzig je cookievoorkeuren voor onze website in het cookiestatement.

12. Delen van persoonsgegevens met derden & verwerkersovereenkomst

Wij delen jouw persoonsgegevens alleen met derden als dit nodig is omdat derden in opdracht van Ebro Foods NL werkzaamheden uitvoeren en alleen voor de doelen die in deze privacyverklaring zijn beschreven. Van de volgende categorieën van opdrachtnemers kan Ebro Foods NL gebruik maken:

  • IT-beheer;
  • websitebeheer;
  • websitehosting;
  • e-mailcommunicatie en;
  • online-marketing.

    Ebro Foods NL blijft verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Met bedrijven die gegevens van ons verwerken hebben we een verwerkersovereenkomst getekend. Hierin is o.a. vastgelegd waar de persoonsgegevens voor mogen worden verwerkt en welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden waar de persoonsgegevens worden opgeslagen. Ook staat hierin dat de degenen die de gegevens verwerkt, hier vertrouwelijk mee om moet gaan en niet op eigen initiatief voor een heel ander doel mag gaan verwerken dan in de verwerkersovereenkomst staat.

    13. Delen van persoonsgegevens buiten Europese Economische Ruimte

    Het kan soms nodig zijn je persoonsgegevens door te geven aan Derden die buiten de Europese Economische Ruimte ('EER') zijn gevestigd. In overeenstemming met de AVG zal Ebro Foods NL jouw persoonsgegevens alleen doorgeven aan landen buiten de EER:

    1. als de Europese Commissie heeft besloten dat het derde land een passend beschermingsniveau waarborgt; of
    2. indien passende waarborgen worden geboden en je afdwingbare rechten heeft en over goede rechtsmiddelen beschikt; of
    3. de doorgifte noodzakelijk is voor de uitvoering van jouw overeenkomst met Ebro Foods NL; of
    4. indien je uitdrukkelijk met de doorgifte hebt ingestemd, na te zijn ingelicht over de risico’s die de doorgifte met zich brengt; of
    5. indien de doorgifte noodzakelijk is wegens gewichtige redenen van algemeen belang; of
    6. indien de doorgifte incidenteel en noodzakelijk is voor dwingende belangen van Ebro Foods NL en Ebro Foods NL passende waarborgen heeft genomen en de Autoriteit Persoonsgegevens hierover heeft ingelicht.

    In situaties waarin Ebro Foods NL jouw persoonsgegevens buiten de EER doorgeeft, nemen wij maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens goed beschermd blijven.

    14. Bewaartermijn

    Ebro Foods NL bewaart persoonsgegevens nooit langer dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking. Ebro Foods NL bewaart jouw persoonsgegevens zo lang als wij dat nodig achten om diensten te kunnen verlenen, je in staat te stellen om de website te gebruiken, toepasselijke wetgeving na te leven, geschillen met partijen op te lossen en anderszins voor zover dat nodig is om ons in staat te stellen onze bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Als je een contactformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Voor de volgende persoonsgegevens gelden de volgende bewaartermijnen:

    Contactformulier: maximaal 4 jaar
    Sollicitatie via e-mail: maximaal 4 weken
    Aanvraag via e-mail: maximaal 4 jaar.

    15. Beveiliging

    Ebro Foods NL neemt de bescherming en beveiliging van jouw persoonsgegevens zeer serieus en treft doorlopend maatregelen om jouw persoonsgegevens optimaal te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Alle gegevens die je met Ebro Foods NL uitwisselt via onze website, worden versleuteld met SSL-beveiliging op basis van het https-protocol. Gegevens die je achterlaat door het invullen van een formulier, worden opgeslagen in de database van ons Customer Relationship Management systeem. De data wordt opgeslagen conform de actuele wetgeving en overeenkomstig de ISO27001-norm.

    16. Inzage, correctie en recht van verzet en andere rechten

    Als jouw persoonsgegevens worden verwerkt, dan heb je een aantal rechten, die zijn hieronder uiteen gezet. Je kunt deze rechten uitoefenen door jouw verzoek schriftelijk in te dienen en te richten aan Ebro Foods NL of door een e-mail te sturen aan: info@lassie.nl of dit te melden bij navolgend adres:

    Ebro Foods NL Nederland B.V.
    Antwoordnummer 3
    1520 AA Wormerveer
    (geen postzegel nodig)

    Ebro Foods NL controleert jouw identiteit voordat aan jouw verzoek kan worden voldaan. Ebro Foods NL zal zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een maand, op jouw verzoek inhoudelijk reageren. Verzoeken worden in beginsel elektronisch behandeld, tenzij dat niet mogelijk is of je anders verzoekt. Voor de behandeling van voornoemde verzoeken brengt Ebro Foods NL geen kosten in rekening, tenzij jouw verzoeken buitensporig zijn.

    1. Inzage persoonsgegevens. Je kunt ons op elk gewenst moment verzoeken aan te geven welke (categorieën van) persoonsgegevens Ebro Foods NL van je verwerkt, voor welke doeleinden dat gebeurt, van welke bron de persoonsgegevens komen en welke bewaartermijnen er worden gehanteerd.

    2. Wijzigen persoonsgegevens. Je kunt op elk gewenst moment contact met ons opnemen om jouw persoonsgegevens aan te vullen of te verbeteren. Mocht onverhoopt blijken dat Ebro Foods NL verkeerde persoonsgegevens van je heeft verwerkt en/of verstrekt aan derden, dan zal Ebro Foods NL dit meteen verbeteren.

    3. Verwerking van jouw persoonsgegevens beperken. Indien je het niet eens bent met de inhoud van de persoonsgegevens die Ebro Foods NL van jou bewaart, kan je in sommige gevallen een verzoek indienen om tijdelijk de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken.

    4. Intrekken van toestemming. Je kunt daarnaast jouw verleende toestemming voor het verwerken van jouw persoonsgegevens zoals bijvoorbeeld in het kader van e-mailmarketing. Na ontvangst van jouw brief of e-mail zal Ebro Foods NL de verwerking van jouw persoonsgegevens waarvoor je toestemming had verleend direct staken. Het intrekken van jouw toestemming heeft echter geen invloed op de verwerkingen die al hebben plaatsgevonden.

    5. Recht om persoonsgegevens over te dragen (recht op dataportabiliteit). Je kunt de persoonsgegevens die Ebro Foods NL van je bewaart, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm opvragen. Na ontvangst van de persoonsgegevens staat het je vrij om deze informatie over te dragen.

    6. Recht om vergeten te worden. Wanneer je geen gebruik meer wenst te maken van de diensten van Ebro Foods NL, kan je een verzoek indienen van verwijdering van al jouw persoonsgegevens.

    7. Recht van bezwaar. Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens die door Ebro Foods NL wordt gebaseerd op de grondslagen 'gerechtvaardigd belang van Ebro Foods NL of van een derde' en 'vervulling van een taak van algemeen belang'. Indien Ebro Foods NL zich op deze grondslagen baseert maakt Ebro Foods NL een belangenafweging ten aanzien van jouw privacy. Het recht van bezwaar geeft je de mogelijkheid van Ebro Foods NL te verlangen dat de belangenafweging nogmaals wordt gemaakt.

    8. Recht om een klacht in te dienen / juridische procedure te starten. Wij zetten ons ervoor in om samen met je te werken om een eerlijke oplossing te vinden als je een klacht over of probleem hebt met ons gebruik van jouw persoonsgegevens. In het geval je het niet eens bent over hoe wij je persoonsgegevens verwerken en je komt er niet uit met de privacy officer van Ebro Foods NL, dan heb je de mogelijkheid tot het indienen van een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze kan gestuurd worden naar:

    Autoriteit Persoonsgegevens
    Postbus 93374
    2509 AJ DEN HAAG

    17. Aanpassen privacy statement

    Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen.

    18. Disclaimer

    Hoewel bij het ontwikkelen en onderhouden van deze website de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd niet meer juist is. Ebro Foods NL aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van alle activiteiten die worden ondernomen op basis van de informatie zoals verstrekt op deze website. Aan de inhoud van deze website kan geen verplichting van Ebro Foods NL worden ontleend, met uitzondering van die gevallen waarbij een schriftelijke overeenkomst is opgemaakt.

    19. Bronnen van derden

    Bepaalde verwijzingen in deze website voeren naar informatiebronnen die door derden worden onderhouden, waarop Ebro Foods NL geen invloed kan uitoefenen. Ebro Foods NL draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de nauwkeurigheid of enig ander aspect van deze informatiebronnen.

    20. Auteursrecht

    Het auteursrecht van alle op deze website aanwezige content berust bij Ebro Foods NL, tenzij nadrukkelijk anders vermeld door middel van bijvoorbeeld bronverwijzingen. Niets uit de applicaties, teksten of grafische voorstellingen van deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins hetgeen van toepassing is op de gehele of gedeeltelijke bewerking, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf van Ebro Foods NL.

    21. Merkbescherming

    Het Lassie en het Ebro Foods NL logo en het merk “Lassie” en “Ebro Foods NL” zijn gedeponeerde (beeld)merken van Ebro Foods NL.

    22. Algemene Voorwaarden

    Ebro Foods NL is geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel van Noord-Holland onder inschrijvingsnummer 34066459. Op de dienstverlening van Ebro Foods NL zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder voornoemd inschrijvingsnummer. Deze voorwaarden worden op aanvraag kosteloos toegezonden.

    23. Waar kun je terecht voor vragen en verzoeken?

    Heb je vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring? Neem dan gerust contact met ons op via info@lassie.nl of per post:

    Ebro Foods Nederland Brands B.V
    Antwoordnummer 3
    1520 AA Wormerveer
    (geen postzegel nodig)

    Deze privacyverklaring is laatstelijk gewijzigd op 17 januari 2021.

    Ontdek onze recepten