Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Schil de asperges en snijd een dun plakje van de onderkant. Leg de asperges in één laag op de bakplaat.
- Besprenkel de asperges met de olijfolie en bestrooi ze met het zeezout. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 30 minuten beetgaar.
- Verwarm intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een warm gerecht. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten gaar. Pel de kwarteleitjes en halveer ze. Hak de kruiden fijn.
- Schep de kruiden met de olijfolie en het sap van ¼ citroen door de couscous. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de van de rest van de citroen nog 2 partjes.
- Schep de kruidencouscous op 2 borden. Leg er de asperges en de beenham bij. Garneer met de kwarteleitjes en een partje citroen.
Tip: Groot gezin of meerdere eters met Pasen? Kies dan voor Lassie BIO couscous 275g.
Variatietip: Vervang de beenham door 50 g gerookte zalmfilet of plakjes rosbief.
Bevat p.p.: 505 kcal. 21 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 37 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel