Geroosterde asperges

met beenham en frisse kruidencouscous

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
505 kcal
617 BIO Couscous Geroosterde asperges beenham frisse kruidencouscous
Janneke Philipi
Janneke Philippi

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl grof zeezout
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Couscous (200 g)
  • 3 kwarteleitjes
  • 4 takjes platte peterselie, basilicum en/of dille
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 4 plakjes beenham (vleeswaren)
  • Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Schil de asperges en snijd een dun plakje van de onderkant. Leg de asperges in één laag op de bakplaat.
  2. Besprenkel de asperges met de olijfolie en bestrooi ze met het zeezout. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 30 minuten beetgaar.
  3. Verwarm intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een warm gerecht. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten gaar. Pel de kwarteleitjes en halveer ze. Hak de kruiden fijn.
  4. Schep de kruiden met de olijfolie en het sap van ¼ citroen door de couscous. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de van de rest van de citroen nog 2 partjes.
  5. Schep de kruidencouscous op 2 borden. Leg er de asperges en de beenham bij. Garneer met de kwarteleitjes en een partje citroen.

Tip: Groot gezin of meerdere eters met Pasen? Kies dan voor Lassie BIO couscous 275g.

Variatietip: Vervang de beenham door 50 g gerookte zalmfilet of plakjes rosbief.

Bevat p.p.: 505 kcal. 21 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 37 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Voorgestoomde Couscous tekst wit
Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Lassie BIO Couscous 275g tekst wit
BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.