Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd van de bolcourgettes het kapje. Snijd de gewone courgettes elk in 3 stukken. Hol de courgettes met een lepel of scherp mes voorzichtig uit. Bewaar het courgettevruchtvlees.
- Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta- of spekblokjes knapperig uit. Rasp de kaas.
- Neem de pancetta- of spekblokjes van het vuur. Giet de orzo af en laat goed uitlekken. Schep de orzo door de pancetta of het spek. Schep er vervolgens de eidooiers en 25 g geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.
- Zet de courgettes op de bakplaat of in de ovenschaal. Vul de courgettes met het orzo-mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 20 min. zacht en gaar.
- Snijd intussen het courgettevruchtvlees klein. Meng de courgette met de rucola, de laatste 3 el olijfolie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gevulde courgettes met de rucola-courgettesalade.
Tip: Bestrooi de courgettes met wat geurige basilicumblaadjes.
Tip: Voeg voor een extra romige vulling een scheutje slagroom toe.
BBQ-tip: Rooster de courgettes ook eens op de barbecue (met deksel) gaar.
Variatietip: Vul ook eens paprika met orzo carbonara.
Bevat p.p.: 470 kcal, 16 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 26 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel