Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Verhit intussen de olie in een wok, voeg de garnalen toe en bak ze in 4 min. gaar. Roer de sambal en selderij erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
3. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
4. Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.
Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst. Bestrooi de rijst met de seroendeng.
Bevat p.p.: 610 kcal. 20 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!