Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookvocht af, laat de rijst goed uitlekken en afkoelen. Roer de rijstazijn en mayonaise door de rijst.
- Snijd in de tussentijd de komkommer in de lengte, snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in dunne reepjes.
- Leg de sushirolmat op de werkbank, leg er een norivel op, in de lengte, met de gladde kant naar beneden. Verdeel ¼ van de rijst gelijkmatig over de nori, houd hierbij de achterste 4 cm van het norivel vrij. Bestrooi met ¼ van de sesamzaadjes. Leg in de breedte 2 repen komkommer, een paar repen avocado en worteljulienne erop. Rol met behulp van het matje het norivel strak om de rijst. Bestrijk met een kwastje de rand van het norivel met een beetje water en rol verder op. Maak met de overige ingrediënten nog 3 rollen. Laat de sushirollen in de koelkast opstijven, zodat je ze makkelijk kunt snijden.
- Snijd met een scherp mes elke sushirol in 6-8 stukjes en leg ze op een grote schaal.
Tip: Voeg voor extra groente en kleur puntpaprika toe. Serveer de sojasaus in kleine bakjes dan kan ieder zelf dippen.
Bevat p.p.: 660 kcal. 8 g eiwit, 41 g vet waarvan 4 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel