Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de cranberry’s na het afgieten door de rijst. Snijd de appels in stukjes.
- Fruit de ui in de olie goudbruin in ca. 6 min. Schep uit de pan en bak in het bakvet de gehaktballetjes rondom bruin in ca. 5 min. Schep de appelstukjes erbij, schep de uien terug in de pan en verkruimel het bouillonblokje erbij. Voeg de kruiden, ca. 4 dl water en een flinke draai peper toe en stoof de gehaktballetjes en appelstukjes gaar in ca. 20 min.
- Serveer de hachee met de cranberryrijst.
Tip: Geef er een (winter)groente naar keuze bij. Denk aan zuurkool, rode kool, spruitjes of sperziebonen.
Bevat p.p.: 685 kcal. 32 g eiwit, 30 g vet en 83 g koolhydraten