Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Vegetarische kipsaté
met pindasaus en boontjes
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 765 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Week de spiesjes 10 min. in water. Kook de sperziebonen in 8-10 min. beetgaar.
- Meng intussen een kom 1 tl sambal met 2 el sojasaus en de olie. Schep de vegetarische kipstukjes erdoor en steek ze aan de spiesjes.
- Verhit de grillpan. Gril de spiesjes in 6 min. rondom bruin en gaar.
- Verwarm in een steelpan de pindakaas met de resterende 1 tl sambal, 2 el sojasaus en 100 ml water al roerend tot een smeuïge pindasaus. Verwarm intussen de rijst volgens de aanwijzingen in de magnetron.
- Open de verpakkingen en keer de rijst op twee borden. Leg de kipspiesjes aan één kant van de rijst en schep de pindasaus erover. Schep de sperziebonen aan de andere kant.
Tip: Lekker met atjar tjampoer en wat cassave kroepoek.
Bevat p.p.: 765 kcal, 35 g eiwit, 36 g vet waarvan 6 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 19 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Toverrijst