Bereidingswijze
Hoe bereid ik het?
1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Scheur of snijd de pancetta in reepjes. Bak de pancetta in 3 min. knapperig uit.
3. Snijd intussen de rode ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes. Klop een vinaigrette van de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en de resterende 4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
4. Giet de orzo af. Spoel de orzo in een zeef onder stromend water snel koud. Laat de orzo goed uitlekken.
5. Meng op een schaal de orzo met de spinazie, de ui, de cherrytomaatjes en de pancetta. Besprenkel de salade met de balsamicovinaigrette. Verbrokkel de geitenkaas boven de salade.
Tip: Bestrooi de salade met fijngehakte dille.
Bevat p.p.: 520 kcal, 15 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 33 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel.