Volkoren orzosalade met spinazie,

knapperige pancetta en geitenkaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
520 kcal
718 Lassie volkoren orzo orzosalade spinazie pancetta geitenkaas liggend beeld

Ingrediënten

  • 150 g Lassie Volkoren Orzo
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 80 g pancetta (plakjes)
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl mosterd
  • 100 g babyspinazie
  • 150 g verse geitenkaas naturel

Optioneel:

  • 3 takjes dille

Bereidingswijze

Hoe bereid ik het?

1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Scheur of snijd de pancetta in reepjes. Bak de pancetta in 3 min. knapperig uit.

3. Snijd intussen de rode ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes. Klop een vinaigrette van de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en de resterende 4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

4. Giet de orzo af. Spoel de orzo in een zeef onder stromend water snel koud. Laat de orzo goed uitlekken.

5. Meng op een schaal de orzo met de spinazie, de ui, de cherrytomaatjes en de pancetta. Besprenkel de salade met de balsamicovinaigrette. Verbrokkel de geitenkaas boven de salade.

Tip: Bestrooi de salade met fijngehakte dille.

Bevat p.p.: 520 kcal, 15 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 33 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Volkoren Orzo 275g tekst wit
Volkoren Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risottogerechten. Het is pasta in de vorm van rijst en heeft een zachte smaak en bite. Deze volkoren orzo is een bron van vezels.

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.