Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Mediterrane haverrijstbowl
met groenten, gehakt en pesto
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 615 kcal
Bereidingswijze
1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
3. Snijd intussen de courgette in halve maantjes en de paprika in blokjes. Halveer de tomaatjes. Voeg de courgette en de paprika toe aan het gehakt en bak in 3 min.
4. Voeg de tomaatjes toe en bak de groenten in nog 3-4 min. beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de haverrijst in 4 kommen. Verdeel er het gehakt-groentemengsel over. Schep de pesto op de bowls.
Tip: Garneer de bowls met verse basilicumblaadjes.
Vega tip: Vervang het rundergehakt door vers vegetarisch gehakt of 250 g linzen (uitgelekt uit blik).
Bevat p.p.: 615 kcal, 26 g eiwit, 33 g vet waarvan 9 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel