Bereidingswijze
- Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
- Snijd intussen de courgette in halve maantjes en de paprika in blokjes. Halveer de tomaatjes. Voeg de courgette en de paprika toe aan het gehakt en bak in 3 min.
- Voeg de tomaatjes toe en bak de groenten in nog 3-4 min. beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de haverrijst in 4 kommen. Verdeel er het gehakt-groentemengsel over. Schep de pesto op de bowls.
Tip: Garneer de bowls met verse basilicumblaadjes.
Vega tip: Vervang het rundergehakt door vers vegetarisch gehakt of 250 g linzen (uitgelekt uit blik).
Bevat p.p.: 615 kcal, 26 g eiwit, 33 g vet waarvan 9 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel