Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.
Thaise spicy
‘toverkoekjes’
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 68 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat even staan.
- Maal de zoete aardappel met de pastinaak, gember, knoflook, rode peper, koriander, sjalot, bloem, sojasaus, limoensap en de melk fijn in een keukenmachine of hakmolen tot een dik beslag.
- Meng het dikke beslag door de rijst in een andere kom.
- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan of wok. Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in de olie. Frituur een minuut, draai dan om en bak nog een minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de koekjes direct. Lekker met zoete chilisaus erbij.
Tip: Besprenkel vlak voor het serveren met wat limoensap.
Bevat p.stk. 68 kcal. 1 g eiwit, 2 g vet, waarvan 0,3 g verzadigd, 11 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Toverrijst