De vernieuwde Meer Granenrijst zat al bomvol granen en is nu verrijkt met heerlijke speltgranen! Die geven je gerecht een volle smaak en stevige bite. Een heerlijke basis voor een verantwoord gerecht. Meer ingrediënten, meer smaak!
Meergranenrijst met
oosterse paksoi en sesam
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 515 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de meergranenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de paksoi toe. Roerbak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de taugé, het sesamzaad, de ketjap en gember toe. Bak samen nog 5 minuten op hoog vuur.
- Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een koekenpan, breek de eitjes boven de pan en bak 4 eitjes naar wens.
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de groenten ernaast en leg de eitjes erop. Bestrooi met extra sesamzaadjes.
Tip: Voeg wortelreepjes toe tijdens het bakken van de paksoi voor extra groente. Drizzle voor een pittige smaak op het laatste moment de srirachasaus erover.
Bevat p.p.: 515 kcal. 17 g eiwit, 23 g vet waarvan 4 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Meer Granen rijst