Lekkere kinderrecepten voor het avondeten

Bij Lassie vind je allerlei lekkere kinderrecepten voor het avondeten. Niet te pittig en zonder al te veel uitgesproken smaken. Vaak zelfs een tikkeltje zoet, zodat je zeker weet dat je kleintje er van gaat genieten. Oh, en natuurlijk stoppen we er ook meer dan voldoende groente in!

Van babyhapje tot recepten voor peuters

We hebben wel wat voor kinderen in alle leeftijden. Van zachte babyproof risotto tot aan rijstgerechten met bijvoorbeeld vissticks waar dan peuters en kleuters weer van genieten. En heb je van die beginnende pubers die echt even niks lusten? Dan krijg je die vast wel aan tafel met een paar gehaktballetjes in tomatensaus!

Kinderrecepten voor het hoofdgerecht

De meeste kinderrecepten zijn voor het hoofdgerecht. Voor het avondeten, voor het diner of voor hoe je het ook wilt noemen. Stuk voor stuk gebalanceerde gerechten met lekker veel groenten waar je van kunt groeien, maar waar je ook als volwassene blij van wordt. Altijd geniet met de hele familie!

Ook voor ontbijt & lunch kinderrecepten

Maar we hebben natuurlijk ook lekkere recepten voor ontbijt of lunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een quinoa smoothiebowl met blauwe bessen? Of voor in het weekend: rijstpannenkoekjes met banaan! Maak daarbij een omelet voor de lunch of geef een bento box mee naar school en je kids eten de hele dag goed!

Een compleet weekmenu

Met onze gezonde kinderrecepten maak je eenvoudig een compleet weekmenu. Steeds weer met andere groenten, vlees of vis. En met peulvruchten en nootjes voor een (vegetarische) afwisseling. Zo krijgen je kinderen alle vitamines en mineralen binnen die ze nodig hebben. En jij trouwens ook.

Kinderrecepten met groente

Onze recepten voor kindereten zijn leuk en lekker. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: deze recepten zitten bomvol groente. Vaak in een saus of gecombineerd met andere smaakmakers, zodat je kids op een laagdrempelige manier kennismaken met nieuwe soorten én meer groente leren eten. Win-win!

Boordevol smaak!

Ook niet onbelangrijk: smaak! Recepten voor kindergerechten moeten natuurlijk wel lekker zijn. Daarom maak je ze met dingen die ze vaak wel lekker vinden. Denk aan frisse paprika en komkommer. Worteltjes en doperwtjes. Knakworst. Lekker in een tomatensaus of met bijvoorbeeld mango of ananas voor een extra zoete touch!

Gezonde kinderrecepten

Zijn onze kinderrecepten gezond? Jazeker! Het zijn namelijk allemaal gebalanceerde maaltijden met een goede mix van groenten, vlees en vis op een verantwoorde basis van granen. Een goede balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten - met natuurlijk de nodige vitamientjes. Alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen groeien!

Simpele kinderrecepten

Bij Lassie houden we van koken zonder gedoe. Zeker als je kleintjes hebt, heb je geen tijd of zin om uren in de keuken te staan. Daarom zijn al onze kindermaaltijden simpel te maken. En snel ook. De meeste gerechten staan namelijk al binnen een half uurtje op tafel. Wel zo prettig na een dag werken of spelen!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: