Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Leg de gesloten blikjes gecondenseerde kokosmelk in een ruime pan en vul met kokend water tot ze volledig onder staan. Laat 2,5 uur zachtjes koken. Zorg steeds dat de blikjes onder water blijven.
- Kook de Poké bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst droogstomen, roer los en schep om met de kokos dulce de leche en zeezout. Rasp de groene schil van de limoenen boven de rijst, pers de vruchten uit. Breng de rijst op smaak met het limoensap en rasp.
- Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door de rijst zodra de rijst zo goed als afgekoeld is.
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Houd de 4 mooiste kokoskransen apart om later tegen de rand van de trifleschaal te zetten, breek de rest van de kransen in grove stukjes om tussen de lagen te verdelen.
- Splits de eieren, het eigeel gebruik je niet. Klop de eiwitten tot zachtschuim met een elektrische mixer in een vetvrije kom en voeg daarna beetje bij beetje de kristalsuiker toe terwijl je blijft kloppen. Ga door tot de meringue stevig en glanzend is.
- Vul nu de trifleschaal; schep een derde van de sticky kokoskaramel-rijst op de bodem. Verdeel de helft van de mangoblokjes over de rijst en zet de kokoskransen rechtop tegen de rand van de schaal. Ga zo verder met rijst, mango en gebroken kokoskransen tot de schaal bijna gevuld is. Eindig met een laag frambozen bovenop.
- Schep de meringue in een spuitzak en maak kleine toefjes boven op de frambozen. Geen spuitzak voor handen? Verdeel de meringue over de frambozen en maak speelse bewegingen met de achterkant van een lepel in het schuim. Maak de trifle af door de meringue voorzichtig goudbruin met een crème-brûléebrander te branden.
Tip: bereid de Poké bowl rijst en de blikjes kokos dulce de leche een dag van tevoren al voor.
Variatietip: ook lekker met speculaasjes en stoofperen. Vervang de limoen dan door citroen.