Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Jambalaya
met worst en paprika
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 635 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
- Snijd de braadworsten in stukken. Verhit de olie en bak de braadworsten 2 min. Voeg de ui, de paprika, de bleekselderij en de tijm toe en bak op 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 15 min. stoven. Neem de deksel van de pan en laat nog 10 min. op laag vuur koken.
- Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.
Tip: Serveer met een frisse komkommersalade.
Bevat p.p.: 635 kcal. 23 g eiwit, 30 g vet en 68 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst