Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Halveer de wortels in de lengte en snijd de stukken doormidden.
- Smelt de boter in een pan en verdeel de bosuitjes, wortel en peultjes erin. Bestrooi met peper. Verdeel de garnalen en de helft van de zeekraal ertussen. Voeg 250 ml water, het bouillonblokje, de room en dille toe. Breng het gerecht aan de kook en laat het in 10 - 15 min. zachtjes garen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Doe de resterende zeekraal over in een zeef en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken. Serveer de rijst in wijde kommen en schep de waterzooi erop. Garneer met een flinke toef zeekraal ernaast.
Tip: Maak de waterzooi pittiger door ½ eetlepel kerriepoeder toe te voegen aan de bouillon.
Tip: Het traditionele recept voor waterzooi bevat naast garnalen ook andere soorten vis en stukken kipfilet.
Tip: Maak het jezelf makkelijk door in plaats van losse groente een zakje worteltjes en peultjes (400 gram) te gebruiken.
Bevat p.p:
560 kcal, 23 g eiwit, 21 g vet waarvan 13 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel