Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed de cupcakevorm met de papieren vormpjes.
- Meng in een kom de melk en de cacao en zet apart.
- Doe de boter, suiker, het vanille-extract en ¼ tl zout in een kom en klop met de mixer 3 min. tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix tot een luchtig mengsel.
- Voeg de cakemix, de rode kleurstof samen met het cacaomengsel toe en mix nog 2 min.
- Verdeel het cakebeslag over de 12 vormpjes. Zorg ervoor dat je deze vult voor 2/3.
- Bak de cakejes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar. De cakejes zijn gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker blijft kleven.
- Haal de cakejes direct na het bakken uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Topping & afwerking
- Klop met de mixer in een kom de boter met de poedersuiker romig.
- Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles tot een gladde crème.
- Doe de roomkaascrème in de spuitzak. Spuit op elke cupcake een beetje crème. Zet de cupcakes 30 min. in de koelkast, zodat de roomkaascrème steviger wordt.
Tip: Garneer elke cupcake met cupcake taart versiering
Tip: Bewaar de cupcakes in de koelkast. Haal ze 30 minuten voor serveren uit de koelkast zodat ze op smaak kunnen komen en de botercrème weer zacht en romig wordt.
Bevat p.p.: 450 kcal, 5 g eiwit, 28 g vet waarvan 18 g verzadigd, 44 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel