Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stoom de bloemkoolroosjes 8 – 10 minuten.
- Kook ondertussen de eieren in 6 minuten, laat afkoelen onder de koude kraan en pel ze.
- Verhit de olie in een wok, voeg 1 el massala toe en bak circa 1 min. Voeg de eieren toe en bak ze in de massala circa 2 minuten. Zorg ervoor dat de eieren volledig bedekt zijn met de kruiden. Leg de eieren apart.
- Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan circa 5 minuten. Voeg de gestoomde bloemkoolroosjes en een halve eetlepel massala toe en roerbak het geheel npg 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de massala bloemkoolroosjes en ei ernaast. Serveer piccalilly ernaast als dip.
Tip: Extra groenten? Roerbak blokjes aubergine mee samen ui en knoflook.
Bevat p.p.: 425 kcal. 15 g eiwit, 10 g vet waarvan 2 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel