Pittige Sichuan hotpot

met bief, wortel en paksoi

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 min
Voedingswaarde:
729 kcal
653 Basmatirijst Pittige Sichuan hotpot bief wortel paksoi
FINE IMG 1
Bas Robben

Ingrediënten

Soepbasis

  • 4 el (arachide)olie
  • 3-6 el Pixian chilibonenpasta (afhankelijk van hoe pittig je hem wilt)
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 10 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 el 5-kruiden poeder
  • 2 el Sichuan peperkorrels
  • 2 el Shoaxing rijstwijn
  • 2 l kip- of groentebouillon, heet (van tablet)

Hotpot

  • 400 g dungesneden biefstuk
  • 1 kleine paksoi, in stukjes
  • 200 g bimi
  • 1 grote wortel, in plakjes
  • 1 blok tofu (275 g), in blokjes
  • 300 g Lassie Basmatirijst

Sesam-knoflookdipsaus

  • 100 ml tahini
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • groen van 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 el geroosterd (zwart) sesamzaad

Ook nodig: fraaie gietijzeren braadpan of hotpot, inductieplaatje voor op tafel


Bereidingswijze

  1. Zet de pan op het fornuis en verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de bonenpasta toe, samen met de knoflook, gember, 5-kruiden poeder en de sichuan peperkorrels. Bak 2 min. en giet dan de Shoaxing rijstwijn. Giet vervolgens net zoveel hete bouillon erbij tot de hotpot voor 2/3 is gevuld.
  2. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Zet de hotpot op het inductieplaatje in het midden van de tafel en laat deze opnieuw aan de kook komen. Zet de gesneden biefstuk en groente er op bordjes omheen.
  4. Pureer voor de dipsaus de tahini en knoflook samen met 100 ml water tot een gladde saus. Schenk de saus in vier kommetjes en bestrooi met het bosuigroen en het geroosterde sesamzaad.
  5. Schep de rijst in kommen en het hotpotten kan beginnen!

Tip: Als er vegetariërs mee-eten die het niet erg vinden om in dezelfde bouillon te dippen als de vleeseters, dan kun je ook vegetarische kipstukjes laten garen in de bouillon. Die nemen de smaak van de soep heel gewillig op.

Tip: Als je twee pannen (of een speciale hotpotpan met twee vakken) hebt, dan is deze soep lekker om te combineren met de niet-pittige Eenvoudige Chinese Hotpot (link)

Bevat p.p.: 729 kcal, 58 g eiwit, 23 g vet waarvan 5 g verzadigd, 77 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmat Rijst Voordeelpak tekst wit
Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.