Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de witte ui circa 5 minuten.
- Bak de rosbieflapjes aan beide kanten gaar in dezelfde hapjespan bij de ui. Doe de tomaten en knoflook in de hapjespan. Voeg de ketjap, gemberpoeder en laos toe. Blus de rosbief lappen met een kopje water af en voeg er 1 bouillonblokje aan toe.
- Laat het geheel circa 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Verhit in een aparte wok de overgebleven olie en roerbak de snijbonen met rode ui circa 5 minuten. Breng op smaak met het overgebleven bouillonblokje en peper.
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden en leg het Surinaams rundvlees en de snijbonen ernaast.
Tip: Lekker met cassave kroepoek en Surinaamse sambal. Garneer met verse selderij.
Bevat p.p.: 585 kcal. 30 g eiwit, 15 g vet waarvan 4 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!