Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.
Voorgestoomde couscous met
bietjes, salie, walnoot en burrata
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 660 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en salie 1 min. Schep de rodebiet erdoor en bak nog 2 min.
- Maak de couscous los en schep door de biet. Verwarm de couscous nog 2-3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de couscous op een schaal. Leg er de burrata of mozzarella op en bestrooi met de walnoten. Besprenkel naar wens met een beetje extra olijfolie.
Tip: Bak de blaadjes van 1 extra takje salie in een beetje olijfolie krokant en garneer de burrata ermee.
Bevat p.p.: 660 kcal. 18 g eiwit, 44 g vet waarvan 14 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Voorgestoomde Couscous