Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Pittige bulgursalade
met makreel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten + (1 uur wachten)
- Voedingswaarde:
- 625 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Doe de bulgur in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de bulgur net onder staat. Laat 15 - 20 min. wellen. Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
- Roer in een grote kom de tomatenpuree met harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
- Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing. Meng ook de blokjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor. Laat de salade liefst 1 uur marineren.
- Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop. Verdeel de makreel erover en bestrooi de resterende bosui, peterselie en munt.
Tip: Pers voor het sap een granaatappel zelf uit. Halveer de granaatappel en pers de helften op een citruspers uit.
Bevat p.p: 625 kcal. 24 g eiwit, 31 g vet waarvan 6 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur