Bereidingswijze
- Pers de knoflook boven een kommetje uit en rasp de gemberwortel erboven. Roer de sambal met wat zout en 2 eetlepels olie erdoor. Snijd de kipfilets in 12 gelijke stukken en bestrijk ze rondom met het gembermengsel. Laat ze 5 min. marineren.
- Kook de zilvervliesmix gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm 3 eetlepels olie en fruit de ui met de kerriepoeder zachtjes. Voeg de tomaten met vocht toe en bak nog 2 min.
- Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry even sudderen. Leg de broccoli in de curry en verwarm de curry nog 6 - 8 min. afgedekt tot de broccoli beetgaar is.
- Leg intussen de kip in een hete grillpan en rooster ze in 8 - 10 min. mooi bruin en gaar, keer regelmatig.
- Schep de zilvervliesspeltmix op borden en schep de broccolicurry erop. Leg de stukken kip ernaast.
Tip: Broccoliroosjes blijven mooi groen door ze eerst 2 - 3 min. in ruim kokend water te koken, in een vergiet onder koud water af te spoelen en te laten uitlekken. Laat de broccoliroosjes dan maar 2 - 3 min. in de curry sudderen.
Bevat p.p: 675 kcal. 35 g eiwit, 34 g vet waarvan 19 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel