Carrot cake
op basis van Lassie glutenvrije cakemix
- Personen:
- 10
- Bereidingstijd:
- 110 minuten
- Voedingswaarde:
- 465 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe de boter, basterdsuiker, sinaasappelrasp en ½ tl zout in een kom en klop met de mixer romig.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Mix tot een luchtig mengsel.
- Voeg de cakemix en de speculaaskruiden of kaneel toe en mix 3 min.
- Schep vervolgens met een lepel de geraspte wortel, rozijnen en gehakte walnoten door het beslag.
- Doe het beslag in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60-65 min. gaar. De cake is gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker blijft kleven.
- Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen. Verwijder vorm en laat de cake op het taartrooster verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de topping
- Klop met de mixer in een kom de boter met de poedersuiker romig.
- Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop tot een gladde crème.
- Snijd de afgekoelde carrot cake overdwars doormidden.
- Leg het onderste gedeelte op een bord en bestrijk met de helft van de roomkaascrème.
- Plaatst hier het bovenste gedeelte van de cake op en strijk de resterende roomkaascrème erop.
- Zet de taart 30 min. in de koelkast, zodat de roomkaascrème steviger wordt.
Tip: Garneer de taart met wat walnoten.
Tip: Ga experimenteren met kruiden of andere ingrediënten! Vervang de rozijnen voor gedroogde cranberries, dadels of vijgen. Voeg ook eens stukjes gekonfijte gember toe.
Tip: Geen hoge springvorm? Schenk het beslag in twee lagere springvormen. Snijd de cakes niet overdwars door maar stapel deze met een laag roomkaascrème ertussen.
Bevat p.p.: 465 kcal, 7 g eiwit, 26 g vet waarvan 13 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel