Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.
Groene risotto
met gorgonzola
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 733 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Cave de Beblenheim Pinot Gris 'Tradition' 2020 - Deze risotto is helemaal in zijn sas met deze witte uit de Elzas.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de boter en bak hierin de ui kort.
- Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
- Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
- Meng de spinazie erdoor mengen en breng de rijst op smaak met zout en peper.
- Voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
- Meng de gorgonzola en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
- Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en gebakken uitjes.
Tip: Vervang de pijnboompitjes door stukjes walnoot.
Tip: Vervang de spinazie door een handje rauwe rucola.
Bevat p.p: 733 kcal. 36 g vet, 14,3 g eiwit en 70,1 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Rapido Risotto