Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd 3 eetlepels olie in een hapjespan, fruit de uien en knoflook 5 minuten zonder te kleuren. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpartjes en Italiaanse kruiden toe en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de rijst in een grote ovenschaal, verdeel de gestoofde groente erover. Strooi de kaas erover en leg de plakjes mozzarella erop. Druppel 1 eetlepel olie over de mozzarella en bak de rijstschotel in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verdeel over 4 borden.
Tip: Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken. Houd er wel rekening mee dat de ovenschotel langer nodig heeft om opnieuw warm te worden. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie en bak nog 10 minuten. Lekker met een salade van rucolamelange met balsamicodressing.
Bevat p.p.: 695 kcal. 26 g eiwit, 36 g vet waarvan 16 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel