Bereidingswijze
- Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Hak de muntblaadjes en rode peper grof. Meng de munt en rode peper in een schaaltje met rode ui, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel olie. Knijp er wat limoensap boven. Laat deze salsa 15 min. staan.
- Kook de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water in 3 - 4 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de mangoblokjes en snijd de hele bosuitjes in grove stukken. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en ze om met de Thaise currykruiden.
- Verwarm een wok tot gloeiend heet en verwarm hierin de olie. Voeg de biefstuk toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend snel bruin. Zet de biefstuk apart.
- Roerbak de sugarsnaps, bosui en mango 2 - 3 min. in het bakvet in de wok. Schep de plakjes biefstuk erdoor en breng het gerecht op smaak met 1 eetlepel vissaus en limoensap.
- Serveer de pandanrijst in wijde kommen met de roergebakken biefstuk en sugarsnaps. Schep een flinke lepel muntsalsa in het midden.
Tip: Dit is een ideaal gerecht voor variaties. Vervang bijvoorbeeld de biefstuk door tamme eendenborstfilet of kipdijfilet. Of snijd voor een vegan versie een blok tofu in dunne plakjes.
Bevat p.p: 515 kcal. 26 g eiwit, 13 g vet waarvan 3 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel