Snelle chili con carne

met basmatirijst

Personen:
2
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
830 kcal
Stazak Basmati Lime Koriander Chili Con Carne

Ingrediënten

  • 4 el olie
  • 250 g rundergehakt of vegetarisch rul gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g cocktailtomaten, elk in 8 stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 blikjes bonenmix (à 160 g), uitgelekt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el zure room
  • 2 bakjes Lassie Basmati Minuutje

Optioneel

  • 2 handjes tortillachips

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan, bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
  2. Voeg de tomaatstukjes, paprikablokjes en bonenmix toe. Breng op smaak met de gemalen komijn en oregano. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur zodra de chili con carne kookt laag, leg de deksel op de pan en stoof in circa 20 minuten gaar.
  3. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst over 2 diepe borden, schep de chili con carne ernaast en garneer ieder bord met 1 eetlepel zure room.

Tip: Garneer met koriander en/of lekker met tortillachips.

Bevat p.p.: 830 kcal. 35 g eiwit, 43 g vet waarvan 14 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmatirijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Basmatirijst

Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.