Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Libanese peterselie tabouleh
met granaatappelpitjes
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 825 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak.
- Maak de bulgur los in een ruime kom. Snijd de bosui en de peterselie (met de steeltjes) fijn, en voeg toe aan de bulgur. Schep de tomaatblokjes en kikkererwten door de salade en meng het citroensap en 4 eetlepels olie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en baharat specerijen.
- Verdeel de tabouleh over 2 diepe borden, strooi de granaatappelpitjes erover.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes halloumi aan beide kanten met een dun laagje olie. Gril de kaas aan beide kanten goudbruin en krokant en verdeel over de borden.
Tip: In de winter kun je de tomaten vervangen door een paar eetlepels zongedroogde tomaat of gedroogde cranberry’s. Voeg voor een herfstig of winters accent gebakken of gekookte pompoenblokjes toe aan de tabouleh.
Bevat p.p.: 825 kcal. 24 g eiwit, 56 g vet waarvan 15 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur