Libanese peterselie tabouleh

met granaatappelpitjes

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
825 kcal
554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Bulgur
  • 3 bosuien
  • 20 g platte peterselie
  • 250 g trostomaten, in blokjes
  • 60 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 5 el olie
  • 1 el baharat specerijen of gemalen komijn
  • 50 g granaatappelpitjes (bakje)
  • ½ pak halloumi (à 225 g), in plakjes

Optioneel

  • 200 g butternutsquash (pompoen), in blokjes van 1 bij 1 cm

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Maak de bulgur los in een ruime kom. Snijd de bosui en de peterselie (met de steeltjes) fijn, en voeg toe aan de bulgur. Schep de tomaatblokjes en kikkererwten door de salade en meng het citroensap en 4 eetlepels olie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en baharat specerijen.
  3. Verdeel de tabouleh over 2 diepe borden, strooi de granaatappelpitjes erover.
  4. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes halloumi aan beide kanten met een dun laagje olie. Gril de kaas aan beide kanten goudbruin en krokant en verdeel over de borden.

Tip: In de winter kun je de tomaten vervangen door een paar eetlepels zongedroogde tomaat of gedroogde cranberry’s. Voeg voor een herfstig of winters accent gebakken of gekookte pompoenblokjes toe aan de tabouleh.

Bevat p.p.: 825 kcal. 24 g eiwit, 56 g vet waarvan 15 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.