Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Shoarma
met abrikozen en couscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 662 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Snijd de abrikozen in reepjes, kook ze 10 min in 250 ml water en laat ze tot gebruik in het kookwater staan. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur in ca. 4 min bruin. Schep uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Roerbak in het bakvet de uien 1 min. Voeg de abrikozen met vocht en de wortelreepjes toe, zet het vuur lager en stoof 10 min. Schep op het laatst het shoarmavlees (met vrijgekomen vocht) er weer bij. Meng de couscous en de rucola erdoor en serveer direct.
Tip: Shoarmavlees is verkrijgbaar van varkensvlees, lamsvlees en kip.
Voedingswaarde p.p (met varkensvlees).: 662 kcal. 35 g eiwit, 83 g koolhydraten en 13 g vet (2 g verzadigd)
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous