Bereidingswijze
- Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bestrooi de kip met zout en peper. Halveer eventueel grote stukken. Bak de kip rondom goudbruin, voeg de uien toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kerriepoeder toe, roer goed. Roer de kokosmelk erdoor en breng op laag vuur aan de kook.
- Snijd de bospeen in stukken van 2 cm en voeg ze toe aan de kip. Leg een deksel schuin op de pan en stoof de kip in 15 minuten gaar.
- Voeg na 10 minuten de sugarsnaps, paprika en bladselderij toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de romige kip kerrie ernaast.
Tip: Meer groente? Leg een toef babyspinazie op ieder bord en schep de hete kip kerrie erop.
Bevat p.p.: 795 kcal. 32 g eiwit, 40 g vet waarvan 21 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel