Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en druppel er 1 eetlepel olijfolie overheen. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en pof de tomaatjes in 15 minuten gaar.
- Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de helft van de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Meng in een kom de komkommerrasp, yoghurt, knoflook en 2 eetlepels peterselie. Breng op smaak met peper. Schep de yoghurtsaus in een schaal, verbrokkel de fetakaas erboven. Snijd de overige komkommer in de lengte in dunne plakken, gebruik een kaasschaaf.
- Kook de sperziebonen in kokend water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
- Verhit in de tussentijd 3 eetlepels olie in een koekenpan, bak de shoarma op hoog vuur in 6 minuten goudbruin en gaar. Schep vlak voor het serveren de boontjes door het vlees. Verdeel de rijst over 4 borden, schep het vlees en de komkommer-fetasaus ernaast. Maak krullen van de komkommerlinten en leg ze naast de rijst. Verdeel de gepofte tomaatjes erover en bestrooi de shoarma met de resterende peterselie.
Tip: Druppel pittige shoarmasaus over het vlees voor meer pit.
Bevat p.p.: 730 kcal. 32 g eiwit, 36 g vet waarvan 10 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel