Pittige Thaise

kippensoep

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
425 kcal
Pandanrijst Thaise Kippensoep

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Pandanrijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 volle tl Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 cm verse gember, in dunne plakjes
  • 1 verse serehstengel, geplet
  • 150 g wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 250 g kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 el verse koriander of verse peterselie, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Breng in een soeppan de kippenbouillon met de currypasta, kokosmelk, gemberwortel en sereh aan de kook en laat 5 min. zachtjes trekken.
  2. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel schuin in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd de paprika’s in reepjes.
  3. Voeg de wortel, paprika, bosui en plakjes kip aan de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de soep 8 - 10 min. zachtjes koken.
  4. Maak van een kwart van de rijst een timbaaltje in een licht ingevet kopje, druk goed aan en stort in het midden van een wijde kom. Maak zo nog 3 timbaaltjes in wijde kommen.
  5. Verwijder de plakjes gember en de serehstengel uit de soep en schep de soep rond de rijsttimbaaltjes. Bestrooi met koriander of peterselie.

Tip: Visliefhebber? Vervang de plakjes kip door grote gepelde garnalen.


Bevat p.p: 425 kcal. 21 g eiwit, 12 g vet waarvan 9 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandanrijst Duurzaam 375g tekst wit
Pandan rijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.

Lassie Pandan Builtje 300g tekst wit
Pandan rijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Lassie Pandanrijst Duurzaam 750g tekst wit
Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.