Bereidingswijze
- Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Breng in een soeppan de kippenbouillon met de currypasta, kokosmelk, gemberwortel en sereh aan de kook en laat 5 min. zachtjes trekken.
- Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel schuin in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd de paprika’s in reepjes.
- Voeg de wortel, paprika, bosui en plakjes kip aan de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de soep 8 - 10 min. zachtjes koken.
- Maak van een kwart van de rijst een timbaaltje in een licht ingevet kopje, druk goed aan en stort in het midden van een wijde kom. Maak zo nog 3 timbaaltjes in wijde kommen.
- Verwijder de plakjes gember en de serehstengel uit de soep en schep de soep rond de rijsttimbaaltjes. Bestrooi met koriander of peterselie.
Tip: Visliefhebber? Vervang de plakjes kip door grote gepelde garnalen.
Bevat p.p: 425 kcal. 21 g eiwit, 12 g vet waarvan 9 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel