Volkoren couscous met linzenstoof

en amandel

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
515 kcal
703 Lassie Volkoren Couscous Linzenstoof met amandel

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 250 g linzen, uitgelekt en afgespoeld uit blik
  • 1 pak Lassie volkoren couscous (275 g)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 takjes tijm
  • 3 el amandelschaafsel

Optioneel:

gedroogde chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaatjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 3 min. mee. Schep de gemalen komijn erdoor.
  3. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen, de olijven en de blaadjes van de takjes tijm toe.
  4. Stoof de linzenstoof 10 min. zachtjes met de deksel op de pan. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  6. Verdeel de couscous over 4 borden. Schep er de linzenstoof bij. Bestrooi met het geroosterd amandelschaafsel.

Tip: Voeg voor extra pit met de tijm gedroogde chilivlokken naar smaak aan de linzenstoof toe.

Bevat p.p.: 515 kcal, 18 g eiwit, 16 g vet waarvan 2 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Volkoren Couscous 275g tekst wit
BIO Volkoren Couscous

Couscous is de perfecte basis voor een gezonde maaltijd. Deze volkoren couscous is biologisch geteeld en een bron van vezels. Bereiden is supersimpel: 5 minuutjes wellen en de couscous is klaar voor gebruik.