Bereidingswijze
- Halveer de tomaatjes. Hak de knoflook fijn.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 3 min. mee. Schep de gemalen komijn erdoor.
- Voeg de blikken tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen, de olijven en de blaadjes van de takjes tijm toe.
- Stoof de linzenstoof 10 min. zachtjes met de deksel op de pan. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
- Verdeel de couscous over 4 borden. Schep er de linzenstoof bij. Bestrooi met het geroosterd amandelschaafsel.
Tip: Voeg voor extra pit met de tijm gedroogde chilivlokken naar smaak aan de linzenstoof toe.
Bevat p.p.: 515 kcal, 18 g eiwit, 16 g vet waarvan 2 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel