Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Minestrone met
bulgur en pesto
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 430 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de knoflook met de paprika 2 minuten zachtjes.
- Voeg de blikken tomatenblokjes met de bouillontabletten en 500 ml water toe. Breng de soep aan de kook en kook 10 minuten zachtjes. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de bulgur en de cannellinibonen toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper.
- Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom een lepel pesto en bestrooi met de basilicumblaadjes.
Tip: Bestrooi de soep met 25 g geraspte Parmezaanse kaas.
Variatietip: Vervang de bulgur ook eens door 2 builtjes Lassie parelcouscous.
Tip: Voeg de bulgur pas bij het serveren aan de soep toe, zodat de korrels een lekkere beet houden.
Bevat p.p.: 430 kcal. 14 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur