Poké bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een poké bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met Lassie poké bowl rijst. De rijst is rondkorrelig en lekker kleverig.
Crispy aubergine steaks
met gochujang mayo
- Personen:
- 6-8
- Bereidingstijd:
- 25 minuten - 30 minuten oventijd - 20 minuten marineren
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
Dit recept kun je als topping voor crispy rice bites gebruiken.
- Snijd de rode uien in flinterdunne ringetjes en meng met limoensap en een snuf zout in een kommetje. Laat minimaal 20 min. marineren. Ze worden daardoor lekker zacht en mooi roze.
- Verwarm de oven voor op 240 °C. Prik de aubergines rondom in met een scherp mesje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de aubergines 30 min. in de oven. Laat ze daarna iets afkoelen. Verwijder de schil voorzichtig met een dunschiller of een scherp mesje.
- Verdeel de ontvelde aubergines in 6 dikke plakken ‘steaks’. Dep droog met keukenpapier en bestrooi licht met zout.
- Zet drie diepe borden klaar; bloem gemengd met de cajunkruiden, losgeklopte eieren en de panko.
- Haal elke auberginesteak eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
- Verhit een pan met olie tot 180 °C. Frituur de auberginesteaks in 3-4 min. per kant goudbruin en lekker krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng voor de saus de mayonaise, yoghurt en gochujang tot een fris pittige saus.
- Leg de crispy auberginesteaks op een schaal. Lepel er de gochujang-yoghurtmayo overheen en verdeel de gemarineerde roze uitjes erover. Serveer met crispy rice bites.
Tip: lekker met granaatappelpitjes, zwarte sesamzaadjes en wat grofgesneden koriander.
Variatietip: geen gochujang voor handen? Je kunt de drizzle ook met Srirachasaus maken.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Poké bowl rijst