Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.
Couscous merquez
met paprika
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 675 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie en bak de worstjes in ca. 10 min. gaar en bruin. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de paprika 5 min. Voeg de tomaten toe en bak op laag vuur nog ca. 3 min.
- Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de couscous over 4 borden serveer met de merquez en de groente. Bestrooi met de koriander.
Tip: Vervang de merquez door (pittige) runderworstjes.
Bevat p.p.: 675 kcal. 26 g eiwit, 41 g vet en 51 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Couscous Maroc