Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Gegrilde romainesla
met garnalen en crunchy haverrijst
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Giet 2 tl zonnebloemolie in de warme pan. Voeg 25 g haverrijst toe en rooster onder voortdurend roeren tot de haverkorrels krokant en goudbruin zijn.
- Klop de dressing van 50 ml crème fraîche, 50 ml karnemelk, 1 tl azijn, 2 tl suiker en zout naar smaak.
- Leg 50 g tuinerwten in een kom met warm water om te ontdooien. Pluk de dunne dilleblaadjes van de takken. Snipper de bieslook fijn.
- Haal de uiterste paar bladeren van de romainesla eraf. Halveer de slakroppen aan de lange kant. Besmeer de snijkant met olie. Grill de snijkant 2 min. op de BBQ of in een hete grillpan. Bestrooi met zout.
- Leg de gegrilde sla op een platte serveerschaal. Betrooi met de dille, de bieslook, de crunchy haver, de garnalen en de versgemalen peper. Giet de dressing in een kannetje.
Tip: Maak gelijk een dubbele portie van de crunchy haverrijst en bewaar in een luchtdicht bakje. Dan heb je altijd een lekkere topping op voorraad.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Haverrijst