Haverrijst met spinazie,

kip en geklopte feta

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
630 kcal
728 Lassie Haverrijst Haverrijst met spinazie kip en geklopte feta liggend beeld

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Haverrijst (275 g)
  • 3 el olijfolie
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 250 g champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g gewassen spinazie
  • 200 g feta
  • 1 tl gedroogde oregano

Extra nodig: staafmixer met hakmolen

Optioneel:

2 el geroosterd amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kipfiletblokjes in 4 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.

3. Schep de kip uit de pan. Verhit in de koekenpan de laatste el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.

4. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Klop in de hakmolen de feta met de oregano en 2 el water tot een romige crème.

5. Doe de kip terug in de pan bij de spinazie. Voeg ook de haverrijst toe en bak 1 min. op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.

6. Schep de haverrijst op 4 borden. Schep op elk bord een flinke lepel geklopte feta.

Tip: Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.

Vega tip: Vervang de kipfiletblokjes door 250 g uitgelekte kikkererwten (blik).

Bevat p.p.: 630 kcal, 45 g eiwit, 28 g vet waarvan 11 g verzadigd, 44 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Haverrijst 275g tekst wit
Haver rijst

Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.