Bereidingswijze
- Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kipfiletblokjes in 4 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.
- Schep de kip uit de pan. Verhit in de koekenpan de laatste el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
- Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Klop in de hakmolen de feta met de oregano en 2 el water tot een romige crème.
- Doe de kip terug in de pan bij de spinazie. Voeg ook de haverrijst toe en bak 1 min. op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de haverrijst op 4 borden. Schep op elk bord een flinke lepel geklopte feta.
Tip: Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.
Vega tip: Vervang de kipfiletblokjes door 250 g uitgelekte kikkererwten (blik).
Bevat p.p.: 630 kcal, 45 g eiwit, 28 g vet waarvan 11 g verzadigd, 44 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel