Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de knoflook fijn.
- Veeg de champignons en de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de paddenstoelen of scheur in reepjes.
- Verhit in een wok de olie. Bak de paprika 3 min. al omscheppend. Voeg de champignons toe en bak 2 min. mee. Roer intussen in een kommetje de misopasta met de rijstazijn en de sojasaus glad.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak voorzichtig 1 min. mee. Schenk het misomengsel in de wok en verwarm nog 1 min. Snijd de bosui in ringetjes.
- Breng de miso-paddenstoelen op smaak met de sesamolie en peper.
- Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen over de rijst en bestrooi met de bosui en sesamzaad.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Bevat p.p.: 550 kcal, 18 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 11 g vezels