De zachte smaak van rijst gaat perfect samen met de heerlijke bite van zaden. De rijst is heerlijk als bijgerecht, maar ook ideaal als basis voor een smakelijke salade of eenpansgerecht. Meer ingrediënten, meer smaak!
Meer Zadenrijst met
miso-paddenstoelen en sesam
- Personen:
- 3
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 550 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de knoflook fijn.
- Veeg de champignons en de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de paddenstoelen of scheur in reepjes.
- Verhit in een wok de olie. Bak de paprika 3 min. al omscheppend. Voeg de champignons toe en bak 2 min. mee. Roer intussen in een kommetje de misopasta met de rijstazijn en de sojasaus glad.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak voorzichtig 1 min. mee. Schenk het misomengsel in de wok en verwarm nog 1 min. Snijd de bosui in ringetjes.
- Breng de miso-paddenstoelen op smaak met de sesamolie en peper.
- Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen over de rijst en bestrooi met de bosui en sesamzaad.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Bevat p.p.: 550 kcal, 18 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 11 g vezels
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Meer Zaden rijst