Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui. Schil de gember en rasp fijn.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit de ui en de gember 1 min. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
- Voeg de kipreepjes toe en bak nog 2 min. op laag vuur. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en smoor de kip in 10 min. gaar.
- Snijd intussen de paksoi en de paprika in reepjes. Verhit de laatste 2 el olie in een wok. Bak het witte deel van de paksoi met de paprika in 5 min. al omscheppend beetgaar. Voeg het groene paksoiblad toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout of sojasaus en peper.
- Hak de koriander grof. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kip korma bij en bestrooi met de koriander. Serveer met de paksoi en de paprika.
Tip: Bestrooi de curry met 2 el geroosterd amandelschaafsel.
Bevat p.p.: 690 kcal, 31 g eiwit, 33 g vet waarvan 15 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel