Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.
Kokosrijst
met gebakken banaan
- Personen:
- 6
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 325 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Meng de kokosmelk met 100 ml water en de koffieroom, voeg de dessertrijst en 40 g suiker toe. Breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes 12 min., roer regelmatig, ook over de bodem van de pan.
- Snijd de bananen in 2 stukken, snijd de stukken in lange plakken. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de banaanplakken om en om zodat ze licht kleuren. Strooi de rest van de suiker en bijna alle geraspte kokos erover en laat de suiker smelten en licht kleuren. Neem de pan van het vuur.
- Verdeel de warme kokosroomrijst over 6 dessertschaaltjes en leg de gebakken banaan erop. Strooi er nog wat geraspte kokos over en serveer het dessert meteen.
Tip: Nog exotischer? Schep 40 g chocoladevlokken door de kokosroomrijst voor een bounty-effect.
Bevat p.p.: 325 kcal. 3 g eiwit, 21 g vet en 29 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Dessert rijst