Bereidingswijze
- Maak de venkel schoon en schaaf op de mandoline in ragfijne reepjes. Of snijd de venkel met een scherp mes in zo dun mogelijke reepjes.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Pers de helft van de sinaasappel uit. Klop van de sinaasappelrasp, het -sap, de olijfolie en de honing een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de venkel met de sinaasappeldressing en laat 5 minuten op smaak komen. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (link).
- Schep de rijst in 2 kommen. Verdeel de venkelsalade, de eendenborst, de uiringen en de pecannoten over de rijst. Bestrooi met de dille.
Tip: Voeg voor een pittig accent 1 cm geschilde en geraspte gemberwortel aan de dressing toe.
Tip: Liever verse eendenborstfilet? Snijd de vel kant van 250 g eendenborstfilet tot het vlees kruislings in. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Leg de eendenborst op de velkant in de pan en bak 4 minuten. Keer het vlees en bak aan de andere kant in 3 minuten bruin en vanbinnen rosé. Laat de eendenborst 5 minuten in aluminiumfolie rusten alvorens in dunne plakjes te snijden.
Bevat p.p.: 590 kcal. 15 g eiwit, 32 g vet waarvan 6 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel