Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard.
- Snipper de ui. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de paprika in reepjes.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit in het bakvet de ui met de rode peper en de paprika 2 min. Roer de kerrie erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
- Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm de saus 5 min. zachtjes tot de gewenste dikte.
- Pel de eieren en verwarm ze in de saus mee. Snijd de ananasblokjes eventueel in kleinere stukjes en doe ze ook in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de prei in ringen. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de prei 3 min. al omscheppend. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. op hoog vuur mee.
- Hak de peterselie fijn. Verdeel de rijst met de prei over 4 borden. Schep er de ei kerrie bij en bestrooi met de peterselie.
Tip: Voeg voor extra groenten 1 blikje crispy maïs aan de kerriesaus toe.
Bevat p.p.: 715 kcal, 16 g eiwit, 34 g vet waarvan 12 g verzadigd, 81 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel